PODIUM

Papa Pasta vertelt

Onze verhalenverteller/poppenspeler Bert Plagman, bekend en geliefd als bespeler van de pop Tommie uit Sesamstraat, komt via het internet in uw klas verhalen voorlezen en vertellen, op het digibord, of met de beamer op het beamerscherm. De daarvoor benodigde verbinding is eenvoudig via een laptop te bewerkstelligen. U mag zeggen hoe lang de verhalen mogen duren en of het verhalen moeten zijn die aansluiten bij een thema. Ook kan Bert verspreid over meerdere dagen een heel boek voorlezen. bekijk de leader

 

 

Mama Ranja (2+)

(2+ / familie/ schoolvoorstellingen kleuterklassen)
Gans het seizoen, afhankelijk van de beschikbaarheid van de ploeg.

Wij spelen graag veilig en houden met de opstelling van de spelers en uw publiek rekening met de recentste Covid 19 maatregelen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld buiten op de grond een raster tapen zodat iedereen ontspannen kan meedoen. Ook zijn “familievakken” een optie.

Mama Ranja is speels, dansbaar en serieus ondeugend!

Het trio grasduint in het collectieve kinderliedjesgeheugen en meedoen is onvermijdelijk!

Grappige tekstuele wendingen, opzwepende meezingmomenten, maar ook mooie muzikale verhalen maken deel uit van een Mama Ranja optreden.

Mama Ranja is:

Bianca van der Heijden : zang, drum, poppen en praatjes
Caro Chapelle : cello, zang en vraagjes
SF& Van Staeyen : gitaar, gebrul en grapjes

 

 

 

De Geräuschemachers (7+)

Nieuw! in samenwerking met theater Froe Froe

(7+ / familie / schoolvoorstellingen vanaf 3e tot 6e leerjaar)
Gans het seizoen, afhankelijk van de beschikbaarheid van de ploeg.

We maken een film. Zonder camera of televisie. We maken een eigen film, in ons eigen hoofd. Jij speelt zelf de hoofdrol en bent zelf de regisseur. Het enige wat je moet doen is je ogen sluiten en fantaseren, wij doen de rest. Plagman en De Win transponeren de grote werken uit de wereldliteratuur naar kinderoren. Met veel humor en drama produceren ze ter plekke een soundscape die je inbeelding overtreft. Sluit je ogen en laat je dragen door je fantasie. De voorstelling stond met veel succes op onze festivals Fortbom en Bruist. Een kleine voorstelling, die vraagt om een gezellige plek waar een 20 tal ouders met kinderen snoezelend genieten van deze twee vertellende geluidskunstenaars.Van en door de poppenspelers zonder poppen: Bert Plagman & Dries De Win

 

 

Het Pagadores Swingorkest

Wij brengen voor u: bekende en minder bekende muziek, met teksten op Antwerpse wijze van Liliane Simons aka MC Lily aka De Rappende Bomma.
Ook hopen we u te verblijden met originele liedjes zoals bijvoorbeeld ‘De Lichtjes’ van Anton Beuving en ‘Stalen boor’ van Wannes van de Velde.
Daar onze zangeres niet van hier is, zullen alle overeenkomsten betreft de juiste Antwerpse uitspraak, louter op toeval berusten, echter met veel liefde gebracht…
Het Pagadores Swingorkest speelt zonder muzikale leiding van arrangeur en dirigent Ed van der Ven in samenwerking met vzw Ministerie van Fantasiebevordering.
Mocht u interesse hebben gekregen om met ons mee te doen of om ons te boeken, kunt u vrijblijvend een mailtje sturen naar info@ministerievanfantasiebevordering.be
We kijken alvast naar u uit!

Het Pagadores Swingorkest repeteert elke donderdagavond van 19 tot 21 uur  in het Stadsmagazijn, Keistraat 5-7 Antwerpen.
Komt u gerust eens kijken, luisteren en kennismaken.

Sara!

Bij Sara! staat iedereen in de schaduw.
Een schaduw van rook, met de geur van whisky en de klanken van jazz muziek.
Levenswijs, en nog lang niet klaar met waar ze van houdt:
zingen, verleiden, en de boel eens lekker opstoken.
Sara! is a real doll, een life gezongen performance. Boeken? stuur je even een mailtje?