WORKSHOPS

Workshop aanbod 2020 ministerie van Fantasiebevordering

 

Custimized

Ons Ministerie omarmd vele disciplines in de kunsten en gaat met u graag de uitdaging aan. Zoekt u iets specifieks, u heeft een idee? vraag het ons gerust!

Statue Porselein

Van oude porseleinen beeldjes maken we een nieuw beeldje met diverse materialen. Van het resultaat kun je alleen maar vrolijk worden….

Dynamische Droomstad

Hoe zou jij graag willen wonen en spelen en: hoe geraak je van A naar B?

Duik eens diep in grootse gedachten en bouw een dynamische droomstad.  Ga jij met een supersonische ondergrondse racemobile naar school of wordt je liever gelanceerd per raket op groene energie ? Als we alle werken samenvoegen is het geschikt om tentoon te stellen op bijvoorbeeld een open dag. Het Ministerie kan een origineel geschilderde landkaart aanleveren waarop we werken.

In 2014 is dit idee ontwikkelt door het Ministerie van Fantasiebevordering voor Centrum Kauwenberg in Antwerpen, een vereniging waar armen het woord nemen. Durven dromen en ideeën concretiseren. Spelenderwijs nadenken over toekomstige energie en het gebruik daarvan.

 

Sieraden van blikjeslipjes

De lipjes van blikjes zijn  als je eens goed kijkt, prachtig van vorm, Zie eens wat voor een mooie sieraden je hiermee kan maken. Geschikt voor jong en oud, spaar je wel mee?

 

Kunstbestuiving

De groep gaat naar aanleiding van een schilderij van de kunstenaar Henri Rousseau dieren, planten en bomen schilderen, uitknippen en vervolgens een schilderij maken waarin dieren verstopt zitten. Onderwijl luisteren we naar het muziekstuk Carnaval des animaux van Camille st. Seans, zodat je de dieren ook eens op een andere manier kunt horen!

 

Figuur de l’arte

Je moet niet perse materialen gaan kopen om iets te maken. Met materiaal wat we normaal weggooien zoals plastic doppen, draadjes, kapotte horloges, kabels van apparaten en nog veel meer, maken we een fantasiewezen. Upcycle je mee?

 

Sculpture Klei- metaaldraad

Met klei maken we vormen die doen denken aan levende wezens, maar…wat is het?

 

1000 bollekes

Met bolletjes kun je veel maken. Bijvoorbeeld een nieuwe lamp van een ouderwetse, een gekke haartooi of? En iedereen heeft thuis iets liggen wat kan worden hergebruikt: Van oude stoffen, oude kleding maken we kleine bolletjes die we gebruiken om een creatie te maken. Zie foto’s.

 

Was alles alles alles Blauw

Met behulp van Carbon papier maken we een pop-art kunstwerk, iedereen kan meedoen.

 

*Up-Cycle

Wil je werken aan groepvorming? Maak samen dit kunstwerk in papier, papier mache en andere kleine materialen. De grootte bepaal je zelf!

 

Gouden wikkel

Ingewikkeld is dit niet te maken, maar het resultaat zal je verbazen. Koddige mannetjes worden uit papier en tape gevormd. Na een laagje goud of zilverkleurige verf, lijken het net metalen beeldjes. 

 

Klim OP

Een plastic plant behoeft geen water, een ideaal kunstwerk dus als je wel planten wil maar verder geen omkijken. Van witte plastic melkflessen kun je bladeren maken, van bladeren een plant. Deze workshop wordt enkel aan groepen gegeven, geschikt voor groepvorming.

 

Textiel maquillage

Neem je oude stoffen of kledingstukken mee, je deed er vast al lang niets meer mee. Met textielverf maken nieuwe stoffen en maken we van de nieuw gemaakte stof een toffe tas. Je kunt ook kiezen om je oude kledingstuk te restylen op dezelfde wijze..